Happy Holidays!

Thanksgiving, som firades förra helgen, är antagligen den största högtiden i detta mångreligiösa land. Speciellt i den södra delen av landet känns det som att det verkligen märks hur mycket större betydelse den religiösa delen av människors liv har här. Men framförallt så märks det hur den väldigt breda människors bakgrund här reflekterar landets korta utveckling.

Det är lätt att glömma att detta land, som man så ofta förknippar med islamförakt, världspolis, krig, mörkhyade slavar, översittarmakt, hierarki och extremt stora klassklyftor, kanske har den största bredden av människor och tagit emot flest invandrare av alla västländer. Kineser med sitt China Town, den gamla italienska maffian, den ständiga striden av mexare som försöker ta sig över gränsen till Kalifornien, det kubanska Miami, den mörkhydominerade basketen, de "skandinaviska" staterna i norr, judarna i företagslednigarna, den täta relationen, både på gott och ont, med Mellanöstern. Inte är det konstigt att det uppstår spänningar, men under Thanksgiving så är det paus och istället för att lägga fokus på all ilska och frustration så lägger man fullt fokus på att vara tacksam. Tacksam för de möjligheter som man givits i det nya landet, tacksam för att kunna spela handboll med lika många olika nationaliteter som det finns spelare eller tacksam för att man har nära och kära att fira med.

Det kan bli lite för utspritt med jul den 24e, jul den 7e för de ortodoxa, hanuka för judar, islamska högtiger och kinesiskt nyår. Då är det bra att man kan ha en gemensam dag där alla kan fira.

Själv var jag tacksam under förra helgens festligheter för möjligheten att kunna ladda hem serier och kunna ta det lugnt under ett par dagars ledighet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0