Bajjen, bärs o rakade brudar!

Miami är en av de städer som utvecklats allra mest de senaste decennierna. Min far var på genomresa för ganska exakt 40 år sedan och då var Miami mest ett par enstaka hus och definitivt inga skyskrapor. Nu är Miami kanske en av de mesta kända amerikanska städerna, i området bor det cirka fem miljoner invånare och skypskraporna fajtas hårt i Down Town för att synas mest.

Något att tänka på innan man åker till Miami som är bra att komma ihåg är att det är stor skillnad på kulturen här gentemot resten av USA. Jag vågar till och med påstå att Miami är en av de mest internationella städerna i världen. Det är ytterst få personer som bor i Miami som har en gedigen bakgrund i området, mycket beroende på närheten till Kuba och alla människor som de senaste åren flytt hit. De flesta som bor här har flyttat hit för inte jättelänge sedan och det finns alla möjliga minoriteter i staden. Bland annat kan jag nämna fransmän som en av de större grupperna, naturligtvis en hel del amerikaner, men framförallt en gedigen representation från så gott som alla syd- och centralamerikanska länder. Kuba är troligtvis den dominerande folkgruppen och det finns troligtvis mer personer som inte pratar engelska än som pratar spanska.

Den naturliga konsekvensen av en stor omsättning på människor i kombination med en extremt ung storstad är att det i stor grad saknas en stark, lokal gemenskap byggd på geografi och historia. Det finns ytterst få oskrivna lagar och den ända jag kan säga att jag tagit till mig är att blir du lurad, vilket du förr eller senare kommer att bli, så kan man bara gratulera den som blåste dig. Detta i sin tur leder till en stor försiktighet av tillit, även efter några års vänskap så har man svårt att verkligen lita på någon.

De flesta som bott här ett längre tag bor här inte längre. De har flyttat upp norrut till någon av de lite mindre kända, men väl så stora orterna längs med kusten. Lägg där till att Miami länge ansetts som homosexuellas mecka förutom Key West, en mindre ort några timmar söderut med bil och att Miami är en av de absolut största musik- och estetstäderna samt porten söderut till karibien, knark och flyktingar.

Sammanfattningsvis så är alltså Miami ett ställe där civilkuraget är lågt, festandet pågår dygnet runt vare sig du vill eller inte och brudarna som kommer hit är ofta mycket utsida, lite insida och bara ute efter en sak. Det vill säga; Bajjen, bärs o rakade brudar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0